THE FACE OF PUTIN

in loc de Motto:

"La o margine" de Grigore Vieru


"Cand pe lume am aparut /La o margine de Prut/

Langa raul patimit/O straina m-a rapit /Si astfel ma legana:

"Nani,nani,nani-na/Peste Prut traiesc jandarmi/

Sa cresti mare sa-i sfarami!

Peste Prut traiesc potai,/Iar nu fratiorii tai!

De-or striga :romane drag/Pune mana pe ciomag,

De-ai sa-i vezi cantand de dor /Pune mana pe topor!

De ti-or spune ca ti-s frati /Sa nu-i lasi nespintecati!"

Copil prost,copil furat/Frate cu ce te-am suparat/

Dar eu nici o vina n-am/Fosta-m despartit de neam

Si chiar Domnul cel de Sus/A tacut si nu mi-a spus"





Vladimir Putinde pe http://www.ziare.com/vladimir-putin/biografie


Vladimir Vladimirovici Putin este un politician rus, care a indeplinit functia de presedinte al Federatiei Ruse in perioada 2000-2008.

Nascut pe 7 octombrie 1952, la Leningrad (actualul St. Petersburg), Putin este casatorit cu Ludmila Putina din 1983 si are doua fiice: Ekaterina (n.1985) si Maria (n.1986).

Dupa ce Constitutia nu i-a mai dat voie sa candideze, Putin a reusit sa isi impuna favoritul, pe Dmitri Medvedev, la presedintia Federatiei Ruse. In prezent, Putin este prim-ministru al acestei tari, insa multa lume spune ca tot el este cel care ia deciziile la Kremlin.

In 2007, revista americana Time l-a desemnat "Persoana Anului" pentru ca a adus stabilitate si a acordat un nou statut tarii sale.

Vladimir Putin ramane cel mai influent personaj al Rusiei, cu o cariera plina de enigme, acuzatii si controverse.

Studii

In 1997, si-a luat doctoratul la Institutul de Mine din St. Petersburg.

In 1975 a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea din Leningrad.



Activitatea politica

Din mai 2008 este premier al Federatiei Ruse.

In perioada 2000-2008 a fost presedinte al Rusiei, servind doua mandate.

In august 1999 a fost numit premier si apoi in decembrie a indeplinit functia de presedinte interimar dupa demisia lui Boris Eltin.

In iulie 1998, presedintele Eltin l-a numit la conducerea FSB (urmasul KGB).

In iunie 1996, este pus adjunct al sefului Administratiei Prezidentiale.

In 1994, Putin a devenit viceprimar.

In perioada 1991-1996, a ocupat functia de presedinte al Comitetului pentru relatii externe al Primariei St. Petersburg.

In iunie 1991, lui Putin i s-a incredintat un post la Sectia Afaceri Internationale a Universitatii Leningrad.

In perioada 1975-1991, a fost agent KGB.



Nasterea si copilaria

Nasterea si copilaria lui Vladimir Putin sunt controversate. Oficial, el s-a nascut in 1952, la leningrad, mama si tatal sau traind fericiti pana in 1999 (exact anul in care Putin devine premier al Rusie prima data).

Mai mult autori rusi sustin ca Putin s-a nascut, in realitate, in 1950, la Metekhi, in Georgia sovietica si si-a „cosmetizat” biografia cand era in KGB.

Biografia oficiala mentioneaza ca Vladimir Putin s-a nascut intr-o familie modesta. Mama lui lucra ca muncitoare intr-o fabrica. Tatal si-a facut stagiul militar la inceputul anilor '30, in Marina sovietica, pe un submarin. A fost apoi recrutat de NKVD si a facut parte dintr-o unitate de pedepsire.

Exista insa autori care sustin ca de fapt adevarata mama a lui Putin traia in Georgia si fusese parasita de sot cand era insarcinata. La 9 ani, mama l-ar dus in Rusia, fiind educat in continuare de catre Putini, rude pe linie materna.

In copilarie, Putin a trait intr-o casa saracacioasa si s-a apucat de judo pentru ca era bine sa stii sa te bati in cartierul rau-famat in care locuia. Despre greutatile si cenusiul anilor copilariei si adolescentei sale, Vladimir Putin vorbeste intr-un volum autobiografic, tradus in engleza sub titlul "From the first person"("La persoana intai").

Inca de la 16 ani a decis ca vrea sa se faca spion. Pentru tineretul sovietic din acea vreme, KGB-ul exercita o mare atractie. Toata presa prezenta aventurile spionilor rusi care creasera printre tinerii de atunci un adevarat mit al serviciilor secrete sovietice. Aproape fiecare tanar din URSS visa sa fie selectionat de redutabilul spionaj.



Familia

Vladimir Putin s-a casatorit in iulie 1983 cu Ludmila Skrebneva. Impreuna au doua fete Ekaterina si Maria, ambele nascute in Germania. In familia Putin se vorbeste frecvent in germana.

Cele doua fiice ale lui Putin au urmat cursurile liceului german din Moscova, "Deutsche Schule Moskau". Ludmila Putina a urmat ulterior cursurile de spaniola si franceza la Facultatea de Filologie din cadrul Universitatii Leningrad.

Dupa efectuarea studiior a lucrat ca stewardeza in Kaliningrad si apoi ca profesoara de limbi straine, vorbind curent limbile germana, franceza si spaniola.

Familia Putin are si un pudel alb, numit Tosca.



Spion in KGB

In 1975, a fost recrutat de KGB. In biografia sa, Putin sustine ca primele sale misiuni au vizat cercurile de "disidenti" leningradeni din cadrul Primului Directorat al KGB din Leningrad.

In 1979, Putin a urmat cursuri speciale organizate de KGB la Moscova.

A revenit apoi la Leningrad, unde a lucrat in cadrul Primului Directorat in probleme externe, pana in 1983.

Intre 1983 si 1984, Vladimir Putin a urmat cursurile Scolii Superioare "Steagul Rosu" al KGB-ului din Moscova, fiind promovat maior, cu specializare germana.

Din 1985 pana in 1990, a actionat sub acoperire la Dresda (RDG). Folosea numele "Adamov" si era directorul "Casei de Prietenie Sovieto-Germana". Se spune fie ca avea misiunea de a recruta spion, fie ca se ocupa cu spionajul economic.

Vladimir Putin a demisionat din KGB, cu gradul de colonel.



Prim ministru razboinic

La 9 august 1999, Eltan l-a numit pe Putin prim-ministru si a anuntat ca doreste ca acesta sa-i succeada la presedintia Rusiei.

In septembrie 1999, un sir de patru atentate au zguduit Moscova si alte orase ale Rusiei, soldate cu 300 de morti si raniti. Autoritatile ruse le-au atribuit imediat "teroristilor ceceni" si Vladimir Putin a ordonat reluarea ostilitatilor in Cecenia. Putin a triumfat in al doilea razboi cecen in martie 2000.

Surse din interiorul serviciilor secrete ruse au declarat, insa, ca "atentatele cecene" ar fi fost, in realitate, chiar opera FSB-ului. Putin incerca sa castige sprijinul moral al populatiei ruse in vederea declansarii unei noi campanii militare in Cecenia. „Atentatele" ar fi fost doar un pretext pentru razboiul care fusese pregatit din timp.

Versiunea aceasta a fost sustinuta de miliardarul rus Boris Berezovski de la Londra, unde acesta se autoexilase. Berezovski, finantatorul din umbra al lui Eltan, era frustrat ca nu fusese anuntat el in calitate de candidat la presedintia Rusiei, ci Putin.



Presedinte al Rusiei

La 26 martie 2000, Putin a castigat alegerile prezidentiale din primul tur, cu 52,6%. A fost un presedinte autoritar, dar pe care rusii il adora.

A luptat impotriva coruptiei si si-a redus adversarii la tacere – in exil sau in inchisoare.

In mandatele sale, Rusia a cunoscut o crestere economica fara precedent de la caderea URSS.

Prima criza cu care Putin s-a confruntat in calitate de presedinte al Rusiei a fost tragedia submarinului nuclear Kursk, din august 2000, in care si-au pierdut viata 118 marinari. Putin si-a intrerupt concediul si a preluat controlul asupra situatiei de criza. S-a speculat asupra unei posibile coliziuni cu un submarin nuclear american, dar ulterior s-a renuntat la aceasta ipoteza.

In mai 2000, Putin a emis un decret prin care Rusia era impartita in sapte districte federale, conduse de cate un guvernator. Presedintele avea dreptul sa-i demita pe guvernatori. Pana atunci, Rusia fusese divizata in nu mai putin de 89 de districte.

In 2001, Putin a promulgat o lege federala prin care se asigura imunitatea presedintelui Rusiei si a familiei acestuia, dupa ce Eltin si familia sa fusesera pusi sub acuzare pentru spalare de bani.

In octombrie 2003, Putin a inceput asaltul impotriva oligarhilor multimiliardari, ca Mihail Hodorkovski, si Roman Abramovici. Putin a stabilit cu ei un pact. "Pactul cu oligarhii" prevedea o distinctie clara intre politica si marile afaceri. Cine se ocupa cu "big business"-ul nu avea ce cauta in politica.

Mihail Hodorkovski, a incalcat acest pact. El si-a anuntat decizia de a candida la presedintia Rusiei, sustinut de la Londra de Boris Berezovski. Hodorkovski a fost arestat pe un aeroport din Siberia, in timpul realimentarii avionului personal, find acuzat de "evaziune fiscala".A fost condamnat si isi petrece zilele in celula de la inchisoarea "Maroskaia Tisina".

Nici al doilea mandat prezidential al lui Putin nu a fost lipsit de crize majore, cum ar fi actiunea terorista de la scoala din Beslan si luarea de ostatici de la Teatrul "Dubrovka".

In februarie 2007, Putin a criticat sever SUA pentru incercarea de a domina, in chip monopolist, relatiile globale. "Nimeni nu se mai simte astazi in siguranta. Pentru ca nimeni nu mai simte acel zid protector al legislatiei internationale, care sa-l apere. Desigur, aceasta tendinta va antrena o noua cursa a inarmarilor."

Initial, Putin sustinuse SUA in "razboiul contra terorismului". Ulterior, insa, din 2003, Rusia nu a acceptat invazia din Irak, care nu se baza pe o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU.

Vladimir Putin si-a exprimat nemultumirea in 2006 ca Rusia nu a fost consultata referitor la aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

La incercarea SUA de amplasa sistem anti-racheta in Polonia si Cehia, Putin a raspuns prin retragerea din Tratatul de Non-Proliferare a Armelor Conventionale, care marca sfarsitul razboiului rece.

Si a reluat zborurile de patrulare a bombardierelor strategice, care fusesera intrerupte din 1992.

La presiunile sale, Georgia si Ucraina nu au fost admise ca membre NATO la summit-ul din 2008 de la Bucuresti.

Recunoasterea "independentei unilaterale" a provinciei sarbe Kosovo - contrar Rezolutiei ONU 1244/1999 - a gasit Rusia si Statele Unite nu doar pe o pozitie diferita, ci pe una contrara. Unii analisti vorbesc despre un "al doilea razboi rece", provocat de "efectul Kosovo".



Din nou premier

Fostul presedinte Vladimir Putin a devenit in mai 2008 noul premier al Rusiei, candidatura sa pentru acest post fiind aprobata de Duma de Stat, Camera inferioara a Parlamentului, cu o majoritate zdrobitoare.

Investirea lui Putin in functia de premier era doar o formalitate, intrucat formatiunea sa, Rusia Unita, controleaza doua treimi din Parlament.



Acuzatii

In 1992, era investigat de o comisie a Consiliului Legislativ St. Petersburg, sub acuzatia ca ar fi emis licente care au permis exportul de metale neferoase, in valoare de totala de 93 de milioane de dolari, in schimbul unui ajutor alimentar care nu a sosit niciodata in oras. Comisia a recomandat demiterea lui Putin, care insa a ramas in functie pana in 1996.

In 1996, Putin a mai fost investigat in "afacerea Spag", o filiala din St. Petersburg a unei companii germane, cercetate pentru o spalare de bani de peste 10 milioane de lire sterline, cu mafia rusa. Spag a negat toate acuzatiile. Iar Kremlinul a negat asocierea lui Putin la spalarea de bani.

La 27 iunie 1997, la Institutul de Mine din St. Petersburg, Putin si-a sustinut lucrarea de doctorat cu tema "The Strategic Planning of Regional Resources under the Formation of Market Relation" ("Planificarea strategica a resurselor regionale in cadrul economiei de piata"). Clifford G. Gaddy, de la "The Broakings Institute", l-a acuzat pe Putin de plagiatul a 16 pagini dintr-o lucrare cu titlul "Strategic Planning and Policy" ("Planificarea strategica si politica"), a profesorilor americani William King si David Cleland, tradusa in rusa la inceputul anilor '90.



Artele martiale

Unul dintre sporturile preferate de Putin este judo-ul. La 14 ani, a inceput sa invete sambo (o forma de arte martiale originara in URSS), iar apoi s-a axat pe judo, pe care il practica si astazi.

Putin a castigat in tinerete diverse competitii de judo in orasul natal si este presedinte al Yawara Dojo, locul unde a invatat judo. Este coautor la o carte despre acest sport, intitulata „Judo cu Vladimir Putin”, care a fost tradusa si in engleza sub numele „Judo: Istorie, Teorie, Practica”.

Dupa o vizita in Japonia, Putin a fost invitat la Institutul Kodokan, unde le-a aratat elevilor si oficialilor niponi mai multe tehnici de judo. In 2008, s-a oferit sa il invete judo si pe presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy.
vezi originalul pe:
--------------------http://www.ziare.com/vladimir-putin/biografie



Viata nevazuta a lui Vladimir Putin

23 Iulie 2005 fromhttp://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/15169/Viata-nevazuta-a-lui-Vladimir-Putin.html
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/15169/Viata-nevazuta-a-lui-Vladimir-Putin.html



Liderul rus este un familist convins, care isi tine nevasta sub papuc

Vladimir Putin, un barbat politicos, autoritar si obsedat de munca, se intoarce acasa foarte tarziu, dupa ora 11.30 sau chiar dupa miezul-noptii, strabatand Moscova cu masina prezidentiala, in mare viteza. Se asaza la masa in bucatarie si bea un pahar de kefir. Acesta este momentul cand ceilalti membri ai familiei stiu ca se pot apropia de el sa-i ceara acordul pentru anumite lucruri sau, pur si simplu, sa discute cu el. Sotia, Ludmila, si cele doua fete, Katia si Masa, stiu insa ca nu trebuie sa-l intrebe niciodata despre ce face la birou. Putin isi drege glasul, face glume care o amuza pe credincioasa sa sotie, dar niciodata nu cere familiei sfaturi despre nesfarsitele probleme cu care se confrunta iubita sa patrie. Doborat de oboseala, cel mai puternic om din Rusia se duce apoi la culcare.



Familia perfecta



Tabloul familiei prezidentiale perfecte a fost gazduit recent in paginile a trei ziare rusesti, intre care si "Rosiiskaia Gazeta", cel mai mare cotidian central controlat de stat. Intr-o rara intruziune jurnalistica in viata familiei Putin, Prima Doamna a Rusiei a dezvaluit presei amanunte despre viata de zi cu zi si obiceiurile lui Vladimir Vladimirovici. Ludmila Putina a povestit totul, de la obsesia sotului ei pentru ordine pana la mancarurile preferate si "regulile de aur" ale acestuia despre cum trebuie sa fie femeile. Pentru multi, comenteaza ziarul britanic "The Guardian", care a preluat partial interviul, familia lui Vladimir Putin poate parea autocratica, insa in Rusia este o familie model.



"Toti membrii familiei stiu ca, daca vrei sa discuti ceva cu el, trebuie sa astepti sa se aseze la masa din bucatarie ca sa-si bea paharul de kefir", spune Ludmila Putina, in varsta de 48 de ani. Putina marturiseste ca, desi sotul ei este "o enciclopedie ambulanta" de cunostinte politice si istorice, orice intrebare trebuie sa ramana in registrul "informatiilor generale". "Sa-l intrebi despre planurile sale de stat este, desigur, un nonsens. Mai bine nu te obosesti".

Spre deosebire de predecesorul sau, Boris Eltin, Putin a avut grija sa transmita mesajul clar ca nu se va lasa influentat de familie in treburile statului.



Desi consilierii lui Putin sustin ca presedintele se inconjoara de o multitudine de opinii, Prima Doamna spune ca sotul ei nu recunoaste niciodata ca i-ar urma vreun sfat. "Cred ca, asemeni oricarui om inteligent si educat, el ia in considerare multe opinii, inclusiv pe a mea. Dar niciodata nu spune asta."



Dragoste nascuta in aer



Ludmila si Vladimir Putin s-au cunoscut pe cand el era student la Sankt Petersburg, iar ea era stewardesa. Originara din Kaliningrad, Ludmila zbura cu avionul la Sankt Petersburg ca sa-l intalneasca pe viitorul presedinte. Putin s-a casatorit cu Ludmila in 1983, la varsta destul de inaintata de 30 de ani. Munca acestuia de agent KGB i-a obligat sa traiasca o vreme in RDG. Ulterior, in anii ,90, familia a revenit la Sankt Petersburg.



Cei patru Putin reprezinta un model de armonie pentru familia de tip slav. Femeia il lasa pe capul familiei sa se ocupe de treburile importante si sa castige bani. De cealalta parte, barbatul isi lasa sotia sa se ocupe de copii. Chiar daca Vladimir Vladimirovici este un "tata excelent", Ludmila marturiseste ca acesta nu intervine niciodata in educatia fetelor - marele ei succes, dupa cum se mandreste.



"Avem niste copii foarte educati si disciplinati", spune Putina, referindu-se la tinerele Katia, 19 ani, si Masa, 20 de ani. Sotia presedintelui recunoaste ca nu se uita la bani cand vine vorba sa le rasfete pe fete sau sa le asigure o educatie buna.



Femeia nu trebuie laudata



In septembrie 2002, Ludmila Putina facea primele dezvaluiri despre viata familiala a presedintelui, in cadrul unei biografii autorizate a acestuia. Ea spunea ca sotul ei are doua reguli de baza despre femei: "O femeie trebuie sa faca totul in casa" si "Nu trebuie sa-ti lauzi nevasta pentru ca devine o rasfatata". A doua regula a indepartat-o pe Ludmila de una dintre indatoririle ei de baza, gatitul.



"Nu ma lauda niciodata, iar asta m-a indepartat total de bucatarie. Este foarte dificil sa gatesti si sa refuze sa manance ceva pentru ca nu-i place cel mai mic ingredient din farfurie." "Vladimir m-a supus mereu testelor, pe tot parcursul casniciei noastre. Am simtit mereu ca ma urmareste in ceea ce fac si verifica daca am luat deciziile corecte."



Potrivit unor zvonuri, presedintele i-a interzis sotiei sale sa aiba card de credit, ca sa o indeparteze de "tentatiile occidentale".



Aventurile galante ale presedintelui



Desi este imaginea bunului familist si are reputatia unui barbat sever, Vladimir Putin a fost suspectat in mai multe randuri de aventuri galante. Cel mai celebru caz este presupusa poveste de dragoste dintre el si Oksana Fiodorova, aleasa Miss Rusia in 2001 si devenita Miss Univers un an mai tarziu. Focoasa bruneta este originara din Sankt Petersburg, ca si Putin, si a absolvit Academia de Politie. Dupa alegerea ei Miss Rusia, presa moscovita s-a intrecut in aluzii, afirmand ca succesul ei ar avea oarece legaturi cu Kremlinul. "Alegerea noii Miss Rusia a fost o decizie corecta din punct de vedere politic", comenta ziarul "Kommersant".



Un purtator de cuvant al competitiei spunea atunci ca Putin are o poza a Oksanei pe birou.

Pe de alta parte, ziarista Elena Trebugova a facut senzatie in urma cu an, cu un amplu volum despre Vladimir Putin, intitulat "Povestirile unui sapator la Kremlin". Trebugova relateaza despre un dineu din 1998 in compania lui Putin, pe atunci sef al Serviciului Federal de Securitate, care i-a propus sa petreaca Revelionul intr-un cadru intim, doar ei doi.

--------------------------------------------------

Dincolo de cuvinte(Guru)



Nu va lasati indusi in eroare, de cuvinte,Vladimir Putin este un om puternic.

Calit in viata dura a serviciilor , a reusit sa faca ordine printre oligarhii rusi ,cu care a facut un pact (vezi mai sus).

El a contribuit la modernizarea unuia dintre cele mai puternice servicii de securitate din lume, FSB-ul.

Tot Putin a readus Rusia in prim planul politicii mondiale si a instalat-o pe un fagas firesc, democratic.

Pentru Putin ,Rusia si poporul rus chiar au prioritate,si nu sunt vorbe goale intrucat EL chiar asa crede!

Cand a plecat de la Kremlin a spus :"Parasesc Kremlinul ,dar nu Rusia".

Asta in traducere libera inseamna :TEMETI-VA ,oriunde ma voi afla,voi veghea, cu un un ochi asupra voastra si altul asupra Rusiei.

Sincer il admir pentru patriotismul sau remarcabil si pentru inteligenta sa pusa in slujba unui singur ideal:RUSIA.

"incercam sa facem o Rusie care sa ii determine pe oameni sa stea la coada ca sa se intoarca acasa din convingere"declara el.

Ca sa te intelegi cu Vladimir Putin ,cred ,(din analizele mele)ca trebuie ,in primul rand sa accepti ca este un om superior si ca el apara interesele Rusiei in tot ceea ce face.

Pe de alta parte este greu sa-l pacalesti si de aceea sinceritatea (intereselor tale )este de preferat in relatiile cu el.Si in primul rand cererea de dialog care trebuie sa porneasca de la tine ,evident ,cu politetea cuvenita si respectarea uzantelor diplomatice!!!
DIALOGUL CU VLADIMIR PUTIN ESTE O FAVOARE NU UN DREPT!(presedintele Basescu asta nu a inteles cand a fost invitat oficial la Moscova de catre Vladimir Putin si nu s-a dus)
Nu-i plac ,desigur tradatorii si nici oamenii fara cuvant,de aceea PREDICTIBILITATEA ESTE IMPORTANTA PENTRU DOMNUL VLADIMIR PUTIN.
Intrucat este un om inteligent si un mare patriot  te va respecta ,daca ai ,aceleasi calitati!
Veazi si despre FSB-wikipedia:http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Security_Service_(Russia)&ei=QuyLTMW7IsPLswbr8OXlAQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CCoQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3DFSB%26hl%3Dro
Va urma